REFLEX LYD

REFLEX LYD 

Kunstprogrammet REFLEX LYD er et nyt initiativ, der er udviklet under Coronanedlukningen i forået 2020. Med lyd som afsæt, præsenteres koncerter, performances og foredrag, der undersøger forskellige lokale lyduniverser, og dykker ned i den aktuelle forskning i lyden af Corona.

 

Det er tanken, at projektet dels skal tune ind på vores opfattelse af lydlige fænomener i hverdagen, i kroppen og i kunsten, dels at skrue op for nærvær mellem kunstner og publikum. Formatet med koncert og performance rummer en god fællesskabstanke – og det har vi brug for efter to år med delvis isolation.

 

Med indførelse af Corona-restriktioner og brug af mundbind på offentlige steder – og de verbale  og kommunikationsmæssige begrænsinger det har medført, bliver REFLEX LYD meget poetisk også en metafor for `det at lytte´, lytte til hinanden og at rumme `det fremmede´.

 

Første koncert var med den cyklende cellist Ida Riegels (november  2020) og 30. marts 2022 afholdes foredraget BAG OM LYDEN på Dragør Bibliotek med lydforsker Anette Vandsø og kurator Annette Lindroos. Kunstprogrammet afvikles i perioden 2020-2023.

 

Læs projektbeskrivelsen her

 


BAG OM LYDEN – Dragør Bibliotek 30. marts 2022

 

Vi kan lukke øjnene, men ikke ørene. Derfor er vi altid omgivet af lyd. Heldigvis sorterer hjernen de mindst vigtige lyde fra, så vi blot oplever dem som baggrundslyde. Alligevel påvirker disse baggrundslyde os, vores helbred og verdensbillede mere end man skulle tro. Temaet for denne foredrags- og debataften er den rolle baggrundslydene og støjen spiller i vores alle sammens hverdag og den rolle den spiller i kunsten.

Foredraget er støttet af Dragør Kommune og Dragør Bibliotek, som også er medarrangør.

 

Ordstyrer Mette Bache fra bestyrelsen

Lydforsker phd. Anette Vandsø

Kurator, mag. art. Annette Lindroos / REFLEKSIONER

 

 


 

Koncert 15. november 2020 i Kunstsiloen i Dragør, hvor cellist og cyklist Ida Riegels opførte egne værker skabt til sin cello, som hun selv har designet og bygget. I 2020 blev Ida Riegels “Årets Ildsjæl” på P2.

 

Klik på fotoet og få en lytteoplevelse fra koncerten