Om

REFLEKSIONER er en mobil kunsthal for samtidskunst med base i Dragør.

REFLEKSIONER ønsker at styrke Dragørs borgere og kommune kulturelt

gennem samtidskunsten ved at:

 

→ kuratere stedspecifikke kunstudstillinger

→  udvikle og afholde events, debatter, kunstture og formidlingsprojekter

engagere børn og unge gennem kunstaktiviteter og kreative workshops
sætte fokus på steder i Dragør der har mistet sin oprindelige funktion eller er i forandring
fremme samarbejdet mellem skoler, kulturinstitutioner, turisme og erhverv

 

REFLEKSIONER blev stiftet 1. oktober 2012 af Annette Lindroos med backup fra kunstinteresserede venner.

Annette er mag. art i kunsthistorie og bosiddende i Dragør siden 2003.

 

Bestyrelsen i kunstværket KUGLEN  af OP Arkitekter: fra venstre Mette Bache, Hanne Wanscher og Annette Lindroos

(mag. art i kunsthistorie og stifter af REFLEKSIONER). Monica Nielsen, Vibeke Cramer og Lisbeth Anker var på dagen

under fremmede himmelstrøg. Foto: Henrik Uhrbrand

 

Download foreningens medlemsflyer her

 

 

BESTYRELSEN 2016

 

Formand/stifter: Annette Lindroos
Næstformand:
Hanne Wanscher
Bestyrelsesmedlem: Lisbeth Anker
Bestyrelsesmedlem:
Vibeke Cramer
Bestyrelsesmedlem: Mette Bache

 

 

PRÆSENTATION

 

Annette har boet i Dragør siden 2003 og har i næsten alle årene drømt om at kuratere et stort samtidskunstprojekt i byen. I bestræbelserne på at gøre drøm til virkelighed tog Annette i 2012 initiativ til at stifte foreningen REFLEKSIONER. Annette kender kunstverdenen fra flere perspektiver og har både været assistent for billedkunstnere og assisteret på store udstillinger på GL. STRAND (David Lynch) og på Statens Museum for Kunst (Robert Jacobsen, Jørgen Haugen Sørensen og Ann Lislegaard). Foruden udstillingsarbejde har Annette arbejdet med webformidling, skrevet for Magasinet Kunst og i forskellige udstillingssammenhænge.

 

 

Hanne er uddannet arkitekt, fotograf og coach og har boet i Dragør siden 1996. Hanne har fra midten af ’80’erne undervist på Daghøjskolen VERA på Vesterbro i kreative fag og fotografi. I samme periode var Hanne en af drivkræfterne i udviklingen af kulturhuset Halmtorvet 13 (nu Råhuset) og har bl.a. stået for udstillinger og musikarrangementer. Hanne var desuden stærkt involveret i den dengang årlige kulturuge. Som vejleder og projektkoordinator i Københavns Kommune siden 2000 har Hanne bl.a. været med til at udvikle og opbygge Kulturhuset Karens Minde i Københavns Sydhavn. Fælles for Hannes aktiviteter i begge bydele har været medinddragelse af frivillige. Samtidskunst berører og involverer beskueren og når den kommer ud i det offentlige rum  kan vi ikke bare ignorere den.

 

Lisbeth Anker er cand. scient i biologi. Lisbeth har været medlem af REFLEKSIONER siden begyndelsen og er bosat i Dragør. Hun har været ansat i Novo Nordisk i mere end 25 år, hvor hun, som leder har drevet større komplekse forandringsprocesser. I dag har hun sit eget rådgivningsfirma i strategisk kvalitetsledelse. Lisbeth har desuden en uddannelse i billedkunst og er medlem af kunstgruppen Krimi og har deltaget på flere udstillinger. Lisbeth har den vision, at kunst og kultur får langt større fokus i Dragør lokalområde, både hos børn og voksne, så kreativitet og innovation kan blomstre, til gavn for både privat- og erhvervsliv.

 

Vibeke Cramer er boghandler, bosat i Dragør og har altid arbejdet i krydsfeltet litteratur, kunst, udvikling og formidling. Hun har lavet litterære møder og formidlet kunst og udvikling som medarrangør af Images of Africa og Images of The World. Vibeke arbejder med REFLEKSIONER, fordi samtidskunst af høj kvalitet udvikler et lokalsamfund.

 

 

Mette Bache (tekst på vej)

 

 

PRAKTIKANTER
 

REFLEKSIONER har tilknyttet praktikanter fra universitetet. Praktikanterne deltager
i det daglige arbejde og får mulighed for at følge projekterne fra idé til afvikling.

 

Lisa Ashley McCulloh, cand. stud, Moderne Kultur (efterår 2014),  Anna Westergaard, cand. stud, Visuel Kultur, Københavns Universitet (efterår 2013), Mette Larsen, stud. mag, litteratur, Københavns Universitet (forår 2013)